Rödbetshummusbowl med getost & broccoli

Det här är en snabblagad lunch eller middag för två. Labnehbollar, Hummus rödbeta, cashewnötter och tahinidressing lyfter grönsakerna smakmässigt och mättar. Tips! Gör lite extra tahinidressing så har du en god dressing till fler måltider.

Ingredienser

Portioner: 2
2 portioner
quinoa
1/4 st
rödkålshuvud
70 g
småbladig sallad
1 st
avokado
200 g
sparrisbroccoli
250 g
gröna sojabönor (frysta)
150 g
Sevan Hummus Rödbeta
6 st
Sevan Labnehbollar
1 dl
Sevan cashewnötter
svarta och vita sesamfrön
Tahinidressing:
0,5 dl
Sevan tahina
0,5 st
citron
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
honung
1 tsk
färsk riven ingefära
2-3 msk
vatten
salt & peppar

Gör såhär

  1. Tina de gröna sojabönorna
  2. Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Strimla rödkålen
  4. Mixa ingredienserna till tahinidressingen.
  5. Stek sparrisbroccolin snabbt på medelhög temperatur, den ska inte bli mjuk.
  6. Lägg ihop alla ingredienser i en härlig skål. Toppa med blandade sesamfrön!