Rödbetshummusbowl med getost & broccoli

Detta är en snabblagad lunch eller middag för två! Hummus Rödbeta, cashewnötter och tahinadressing lyfter grönsakerna smakmässigt och mättar. Tips! Gör lite extra dressing så har du en god sås till flera måltider.

Ingredienser

Portioner: 2
250 g
frysta gröna sojabönor
2 portioner
quinoa
1/4 st
rödkålshuvud
70 g
småbladig sallad
200 g
sparrisbroccoli
olja till stekning
1 st
avokado
1 frp (150 g)
Sevan Hummus Rödbeta
6 st
Labnehbollar
1 dl
Sevan Naturella Cashewnötter
svarta och vita sesamfrön
Tahinadressing:
½ dl
Sevan Tahina
½ st
citron
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
honung
1 tsk
färsk riven ingefära
2-3 msk
vatten
salt och peppar

Gör såhär

  1. Tina de gröna sojabönorna
  2. Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Strimla rödkålen.
  4. Mixa ingredienserna till tahinadressingen.
  5. Stek sparrisbroccolin snabbt på medelhög temperatur, den ska inte bli mjuk.
  6. Lägg ihop alla ingredienser i en härlig skål. Toppa med blandade sesamfrön!