Rödkålssallad med fänkål, blodapelsin och gula russin

Denna sallad passar utmärkt under hösten och vintern när kål är i högsäsong. Varför inte som ett trevligt, grönt inslag till jul? Våra gula russin bidrar med såväl sötma som syra i denna härligt färgsprakande sallad. Detta recept ger 4 portioner om den serveras som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
ca 500 g
rödkål
1 st
fänkål
2-3 st
blodapelsiner
1 dl
Sevan Gula Russin
1 msk
olivolja
2 msk
vitvinsvinäger
2 krm
salt

Gör såhär

1. Skiva rödkål och fänkål tunt med mandolin eller osthyvel. Skär först av toppen och botten på blodapelsinerna med en vass kniv. Ställ dem sedan med toppen uppåt och skär bort resten av skalet runtom apelsinerna. Skär därefter ut varje apelsinklyfta, en efter en, så att den vita hinnan inte kommer med.

 

2. Blanda olivolja med vitvinsvinäger och salt. Blanda ihop vinägretten med rödkålen, fänkålen, apelsinerna och gula russin. Servera direkt.

Glöm inte att köpa hem