Rostad blomkål på hummusbädd med ezme

På en bädd av vår hummus original lägger vi rostad blomkål och den turkiska tomatsalladen ezme. Ett gott bröd som tillbehör rekommenderas.

Ingredienser

Portioner: 4
1 st
blomkålshuvud
1 msk
olivolja
salt och peppar
2 frp (à 275 g)
Sevan Hummus Original
Ezme:
400 g
körsbärstomater
½ kruka
bladpersilja
½ kruka
mynta
2-3 st
sivripaprika (smaka av styrkan)
2 st
röda chilifrukter
1 st
bananschalottenlök
1 st
vitlöksklyfta
1 st
citron
1 msk
Sevan Granatäppelsirap
1 msk
Sevan Tomatpuré
salt

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Ezme: Hacka tomater, örter, paprika, chili, lök och vitlök fint. Lägg i en skål och blanda ned citronsaft, granatäppelsirap och tomatpuré. Smaka av med salt.
  3. Skär blomkålshuvudet i mindre bitar. Ringla över olivolja, salta och peppra och stek i ugnen ca 10–15 min. Servera blomkålen tillsammans med hummus och ezme och ev. ett gott bröd.