Rostade kikärtor

Får vi föreslå rostade kikärtor till fredagsmyset? Detta är en härlig mix av hetta, sötma, syra och krisp som kan bli en favorit att återvända till. Spiskummin, sumac, paprikapulver och cayennepeppar gifter sig med honungens sötma på ett alldeles underbart vis. Gillar du kikärtor måste du prova detta recept!

Ingredienser

2 burkar (à 400 g)
Sevan Kikärtor, konserverade
1 ½ msk
rapsolja
1 tsk
honung
½ tsk
mald spiskummin
½ tsk
Sevan Sumac Malen
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
cayennepeppar
1 tsk
salt

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 150 °C. Blanda kikärtor med rapsolja, honung och kryddor i en skål.

 

2. Sprid ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 40-45 minuter. Akta så att kikärtorna inte bränns och sänk eventuellt temperaturen de sista 20 minuterna.