Saffranssnittar med tahina

Dessa saffranssnittar gör garanterat succé vid adventsfikat! De går snabbt att baka och är försvinnande goda. Hemligheten är en matsked tahina som passar suveränt bra tillsammans med saffran och ingefära. Receptet ger 20-30 snittar.

Ingredienser

160 g
rumsvarmt smör
130 g
strösocker
70 g
ljus sirap
1 msk
Sevan Tahina
2-3 frp
saffran
2 tsk
torkad, malen ingefära
1 tsk
bakpulver
½ tsk
salt
300 g
vetemjöl
flingsalt att toppa med

Gör såhär

1. Vispa smör, socker, sirap och tahina krämigt i en stor skål. 


2. Rör ihop övriga ingredienser i en annan skål och häll över i skålen med smör-, socker- och sirapsblandningen. 


3. Blanda samman ingredienserna till en deg med händerna eller med hjälp av en slickepott. 


4. Dela degen i 4 lika stora delar och rulla ut varje del till längder. Lägg på plåt, platta till och grädda i ugn i 12-15 min i 175 °C tills längderna är gyllengula. 


5. Ta ut plåten ur ugnen och skär längderna i sneda snittar medan de fortfarande är varma. Toppa med flingsalt och låt svalna på plåten.

Glöm inte att köpa hem