Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Shawarma chicken med taratorsås

Shawarma chicken med taratorsås

Ingredienser
500 g Kycklinglårfilé
1 dl Turkisk yoghurt
1 msk Pressad citronsaft
1 msk Olivolja
3 st Vitlöksklyftor
2 msk Sevan kryddmix Shawarma chicken
1 tsk Salt
1 dl Tahini
3 msk Citronsaft
1 st Vitlöksklyfta
1 dl Vatten
1/2 tsk Salt
4 st pitabröd
1 frp Sallad
1 burk Sevan mild feferoni
Gör så här
  1. Kyckling: Blanda turkisk yoghurt, citronsaft, olivolja, riven vitlök, shawarma chicken spice mix och salt till en marinad i en bunke. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå i kyl minst 60 min.
  2. Taratorsås: Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa ihop med stavmixer.
  3. Sätt ugnen på 200°c. Stek kycklingen i ca 15 min eller tills den är 72°C. 
4. Skölj salladen och skär feferoni till önskad storlek. Skär kycklingen i tunna skivor och servera i varmt pitabröd tillsammans med sås, sallad och feferoni.
Ingredienser
500 g Kycklinglårfilé
1 dl Turkisk yoghurt
1 msk Pressad citronsaft
1 msk Olivolja
3 st Vitlöksklyftor
2 msk Sevan kryddmix Shawarma chicken
1 tsk Salt
1 dl Tahini
3 msk Citronsaft
1 st Vitlöksklyfta
1 dl Vatten
1/2 tsk Salt
4 st pitabröd
1 frp Sallad
1 burk Sevan mild feferoni
Gör så här
  1. Kyckling: Blanda turkisk yoghurt, citronsaft, olivolja, riven vitlök, shawarma chicken spice mix och salt till en marinad i en bunke. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå i kyl minst 60 min.
  2. Taratorsås: Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa ihop med stavmixer.
  3. Sätt ugnen på 200°c. Stek kycklingen i ca 15 min eller tills den är 72°C. 
4. Skölj salladen och skär feferoni till önskad storlek. Skär kycklingen i tunna skivor och servera i varmt pitabröd tillsammans med sås, sallad och feferoni.

Glöm inte att köpa hem: