Shawarma chicken med taratorsås

Shawarma är klassisk kryddblandning från Mellanöstern och består av bland annat kardemumma, koriander och kryddnejlika. I den här rätten skall kyckligen marineras länge och väl. Använd vår Shawarma chicken spixemix för bästa resultat. Servera med taratorsås.

Ingredienser

500 g
kycklinglårfilé
1 dl
turkisk yoghurt
1 msk
pressad citronsaft
1 msk
olivolja
3 st
vitlöksklyftor
2 msk
Sevan kryddmix Shawarma chicken
1 tsk
salt
Taratorsås:
1 dl
Tahini
3 msk
citronsaft
1 st
vitlöksklyfta
1 dl
vatten
1/2 tsk
salt
4 st
pitabröd
1 frp
sallad
1 burk
Sevan mild pepperoni

Gör såhär

  1. Kyckling: Blanda turkisk yoghurt, citronsaft, olivolja, riven vitlök, shawarma chicken spice mix och salt till en marinad i en bunke. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå i kyl minst 60 min.
  2. Taratorsås: Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa ihop med stavmixer.
  3. Sätt ugnen på 200°c. Stek kycklingen i ca 15 min eller tills den är 72°C. 4. Skölj salladen och skär feferoni till önskad storlek.
  4. Skär kycklingen i tunna skivor och servera i varmt pitabröd tillsammans med sås, sallad och feferoni.