Shawarma chicken med taratorsås
Shawarma är en klassisk kryddblandning från Mellanöstern som består av bland annat kardemumma, koriander och kryddnejlika. I den här rätten skall kyckligen marineras länge och väl. Använd vår Shawarmakrydda för bästa resultat. Servera med taratorsås.
![](/storage/6365987EC622FD72EB02591D8B19ED6F07EFD264DC48760C1F40414299E2D48E/526e6c60126e42fb953d3ef9dd30fbb5/786-786-0-jpeg.Jpeg/media/fc43b8e8264346b0916743b5acc3b303/Shawarma_chicken-1024x1024.jpeg)
Ingredienser
Portioner: 4
Shawarma chicken:
500 g
kycklinglårfilé
1 dl
turkisk yoghurt
1 msk
pressad citronsaft
1 msk
olivolja
3 st
vitlöksklyftor
2 msk
Sevan Shawarmakrydda
1 tsk
salt
Taratorsås:
1 dl
Sevan Tahina
3 msk
citronsaft
1 st
vitlöksklyfta
1 dl
vatten
½ tsk
salt
4 st
pitabröd
1 frp
sallad
1 burk (600 g)
Sevan Mild Peperoni
Gör såhär
- Shawarma Chicken: Blanda turkisk yoghurt, citronsaft, olivolja, riven vitlök, shawarmakrydda och salt till en marinad i en bunke. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå i kyl minst 1 h.
- Taratorsås: Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa ihop med stavmixer.
- Sätt ugnen på 200 °C. Stek kycklingen i ca 15 min eller tills den är 72 °C.
- Skölj salladen och skär peperoni till önskad storlek.
- Skär kycklingen i tunna skivor och servera i varmt pitabröd tillsammans med sås, sallad och peperoni.