Shawarmakryddad rostad blomkål med baba ghannouge, gula russin och jalapeño
Detta är en vegetarisk tolkning av den kebabliknade rätten från Mellanöstern med smak av bland annat kryddpeppar. Enkel och smakrik, inte minst tack vare gula russin, örter och het jalapeño. Baba ghannouge passar fint som tillbehör. Likaså en härlig bönsallad.
Ingredienser
Portioner: 4
1 st
stort blomkålshuvud
2 tsk
Sevan Shawarmakrydda
400 g
körsbärstomater på kvist
3 dl
Sevan Libanesiskt Ris
1 dl
färska örter, t.ex. bladpersilja
1 dl
Sevan Gula Russin
1 dl
Sevan Skivad Grön Jalapeño
250 g
Sevan Baba Ghannouge
paprikapulver
olivolja
Gör såhär
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Bryt blomkålen i mindre bitar. Spara de gröna bladen. Lägg blomkålsbitarna på en plåt och ringla över olivolja. Massera in shawarmakryddan. Lägg tomaterna bredvid.
- Ugnsrosta i 20 min tills blomkålen fått fin färg. Rör om en gång under tiden. Lägg in blomkålsblasten och ugnsrosta i ytterligare ca 10 min tills det är krispigt.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka örterna. Blanda örter och russin.
- Toppa blomkålen med örtblandningen och jalapeño. Lägg upp baba ghannouge i en skål och toppa med lite paprikapulver och olivolja. Servera med riset.