Sigara börek
Maträtten Börek har sitt ursprung i mellanöstern och fyllningen kan varieras efter tycke och smak. Detta recept ger vackert rullade cigarrpiroger. Den krispiga degen och fräschören från örterna kombinerar utmärkt med den salta, krämiga och välsmakande osten. Perfekta på buffe- eller mezebordet. Receptet ger ca 24 stycken
Ingredienser
Portioner: 24
Gör såhär
1. Fyllning: Riv halloumiosten och smula fetaosten ner i en bunke. Finhacka bladpersilja och mynta och blanda ner i osten.
2. Lägg ett ark yufkadeg på en ren arbetsyta och placera ca 2 msk fyllning vid den breda änden av degen. Sprid ut fyllningen längs med den breda änden men spara ca 1 cm på sidorna. Vik in sidorna och rulla ihop degen tajt mot den spetsiga änden. Pensla lite vatten på spetsen för att fästa ihop rullen.
3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja så att oljan täcker botten med ca 1/2 cm. Fritera rullarna i omgångar tills de fått en fin gyllenbrun färg på båda sidor. Servera direkt medan de är varma och krispiga.