Smördegssnittar med ädelost, fikon och granatäppelsirap

Här har vi en smakrikt tilltugg som passar perfekt till exempelvis glöggminglet eller fredagsmyset. Vår granatäppelsirap och en nypa flingsalt blir pricken över i! Receptet ger 4–6 portioner som tillbehör.

Ingredienser

2 plattor (200 g)
fryst smördeg
75 g
ädelost, rumstempererad
2 msk
crème fraiche
1 st
ägg
2 st
fikon
½ dl
pistagenötter
1 msk
Sevan Granatäppelsirap
flingsalt

Gör såhär

1. Tina smördegsplattorna. Sätt ugnen på 200 °C.

 

2. Vispa upp ägget och pensla smördegskanterna.
 
3. Blanda ädelost och crème fraiche i en skål. Bred ostblandningen över smördegen, spara ½ cm ut mot kanterna.

 

4. Skiva fikon och hacka pistagenötter och lägg över ostblandningen. Grädda i ugn i cirka 15 minuter eller tills smördegen fått fin färg.

 

5. Låt svalna en aning. Skär upp till önskad storlek och ringla över lite granatäppelsirap precis innan servering. Toppa med flingsalt.
 

Glöm inte att köpa hem