Sparris med labneh, rostade kikärtor och citronvinägrett

Vår innebär att det äntligen är säsong för sparris. Här kommer ett smarrig tips på hur du kan servera denna gröna delikatess. Labneh är krämiga getostbollar som passar med sparris. De rostade kikärtorna gör det matigt och krispigt. Rätten rundas av med en fräsch citronvinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
500 g
sparris
1 st
vitlöksklyfta
200 g
Labneh
400 g
Sevan Kikärtor
½ msk
olivolja
salt och peppar

Gör så här

1. Rostade kikärtor: Sätt ugnen på 200 °C. Skölj kikärtorna och hacka till mindre bitar. Blanda med olivolja, salt och peppar i en bunke. Rosta i ugn 25–30 min. 
 
2. Citronvinägrett: Blanda citronsaft, olivolja och vitvinsvinäger i en skål. Hacka persilja och riv skalet från citronen, vänd ner i vinägretten. Smaka av med salt och peppar. 
 
3. Sparris: Skölj sparrisen och bryt av ändarna längst ned. Stek i olja tillsammans med en riven vitlöksklyfta ca 10 min. 
 
4. Servering: Lägg den stekta sparrisen på en fat. Bryt labnehn i bitar och smula över sparrisen. Häll över vinägretten och toppa med de rostade kikärtorna. 

Glöm inte att köpa hem