Sparris med labneh, rostade kikärtor och citronvinägrett

Vår innebär att det äntligen är säsong för sparris. Här kommer ett smarrig tips på hur du kan servera denna gröna delikatess. Labneh är krämiga getostbollar som passar fint ihop med sparrisen. De rostade kikärtorna bidrar med matighet och krisp och rätten rundas av fint med en fräsch citronvinägrett.

Ingredienser

500 g
sparris
1
vitlöksklyfta
200g
Labneh
1 burk
Kikärtor
1/2 msk
olivolja
salt och peppar

Gör såhär

1. Rostade kikärtor: Sätt ugnen på 200°c. Skölj kikärtorna och hacka till mindre bitar. Blanda med olivolja och kryddor i en bunke. Rosta i ugn 25–30 min. 
 
2. Citronvinägrett: Blanda citronsaft, olivolja och vitvinsvinäger i en skål. Hacka persilja och riv skalet från citronen, vänd ner i vinägretten. Smaka av med salt och peppar. 
 
3. Sparris: Skölj sparrisen och bryt av ändarna längst ned. Stek i olja tillsammans med en riven vitlöksklyfta ca 10 min. 
 
4. Servering: Lägg den stekta sparrisen på en fat. Bryt labnehn i bitar och smula över sparrisen. Häll över vinägretten och toppa med de rostade kikärtorna.