Stora vita bönor med salvia och parmesan
Stora vita bönor, som även kallas limabönor, tillsammans med grädde och parmesanost tycker vi är riktig comfort food! Salvia, som passar perfekt till fetare mat, blir pricken över i. Servera som tillbehör eller på ett gott bröd. Receptet ger 4 portioner som tillbehör.

Ingredienser
Portioner: 4
1 burk (400 g)
Sevan Limabönor/Stora vita bönor
1 st
vitlöksklyfta
1 knippe
salvia
1 dl
grädde
1 dl
riven parmesanost
½ st
citron (saften)
smör till stekning
salt
Gör så här
1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skiva vitlök tunt och plocka av bladen på salvian.
2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek vitlök och salvia tills de blir krispiga. Tillsätt bönorna och rör om i pannan.
3. Häll i grädde och låt det sjuda tills det tjocknar något. Avsluta med att pressa över saften från en halv citron och strö över den rivna parmesanosten. Smaka av med salt.
4. Servera direkt som en sidorätt eller på ett gott bröd.