Stuvade bondbönor med falukorv

En tvist på stuvade makaroner med falukorv, där bondbönor används istället för makaroner. Ett enkelt och delikat sätt att variera en vardagsfavorit!

Ingredienser

Portioner: 2
Stuvade bondbönor:
25 g
smör
2 msk
vetemjöl
2 ½ dl
mjölk
1 burk (780 g)
Sevan Bondbönor konserverade
salt och peppar
Falukorv:
300 g
falukorv
smör eller olja till stekning
Till servering:
1/4 kruka
persilja
grovkornig senap

Gör såhär

1. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner vetemjöl. Häll i mjölk under vispning och rör tills den tjocknar. Häll av och skölj bondbönorna. Lägg ner dem i kastrullen och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.

 

2. Skiva falukorven och stek i en stekpanna med smör eller olja tills den fått färg.

 

3. Hacka persilja och servera tillsammans med de stuvade bönorna, falukorven och grovkornig senap.

Glöm inte att köpa hem