Tabboulehfyllda filodegsrullar med myntadipp, guacamole och hummus

I detta recept kombinerar vi tabbouleh – bulgursallad med tomater, persilja, mynta och citron – med krispig filodeg. Resultatet blir smakrika och matiga filodegsrullar som passar perfekt att dippa i hummus och guacamole.

Ingredienser

Portioner: 4
1 dl
Sevans Bulgur
100 g
bladpersilja
1 kruka
mynta
250 g
körsbärstomater
1/2 st
rödlök
1 st
citron
2 msk
olivolja
salt
peppar
1 fpk
Sevan Filodeg
25 g
smör
1 msk
svarta och vita sesamfrön
Myntadipp:
2 dl
crème fraiche
1/2 kruka
mynta
2 tsk
honung
1 st
lime
salt
peppar
Guacamole:
2 st
avokado
1 st
vitlöksklyfta
1 st
lime
1/2 kruka
koriander
salt
1 frp
Sevan Hummus Original

Gör såhär

  1. Tabbouleh: Koka bulgur och låt svalna. Hacka persilja och mynta fint. Kärna ur tomaterna och finhacka tomat och rödlök. Pressa över citronen och blanda ihop tillsammans med olivolja, salt och peppar.
  2. Myntasås: Finhacka mynta och riv skalet från en lime. Blanda ihop med honung, saften från halva limen, salt och peppar.
  3. Guacamole: Mosa avokadon tillsammans med en riven vitlöksklyfta och saften från en lime. Smaka av med koriander och salt.
  4. Filodegsrullar: Sätt ugnen på 225°c. Smält smöret och klipp filodegen till rektanglar, ca 12x20 cm. Lägg ett ark filodeg på en plan yta, pensla med smör och lägg på ett andra lager. Lägg ca 2 msk tabbouleh längs med ena kortsi-dan, ca 2 cm från kanten. Vik in kortsidan över tabboulehn och sedan de två långsidorna och rulla ihop. Upprepa tills degen är slut. Pensla med lite smör på toppen och sprinkla över lite sesamfrön.
  5. Grädda filodegsrullarna i ugn ca 10 min. Servera ljumna tillsammans med myntasås, guacamole och hummus.