Tabboulehfyllda filodegsrullar med myntadipp, guacamole, hummus och bulgur

I detta recept kombinerar vi tabbouleh – bulgursallad med tomater, persilja, mynta och citron – med krispig filodeg. Resultatet blir smakrika och matiga filodegsrullar som passar perfekt att dippa i hummus och guacamole.

Ingredienser

Portioner: 4
Tabbouleh:
1 dl
Sevan Bulgur
100 g
bladpersilja
1 kruka
mynta
250 g
körsbärstomater
½ st
rödlök
1 st
citron
2 msk
olivolja
salt och peppar
Myntadipp:
½ kruka
mynta
1 st
lime
2 tsk
honung
2 dl
crème fraiche
salt och peppar
Guacamole:
2 st
avokado
1 st
vitlöksklyfta
1 st
lime
½ kruka
koriander
salt
Filodegsrullar:
1 frp (500 g)
Sevan Filodeg
25 g
smör
1 msk
svarta och vita sesamfrön
Tillbehör:
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original

Gör såhär

  1. Tabbouleh: Koka bulgur och låt svalna. Hacka persilja och mynta fint. Kärna ur tomaterna och finhacka tomat och rödlök. Pressa över citronen och blanda ihop tillsammans med olivolja, salt och peppar.
  2. Myntadipp: Finhacka mynta och riv skalet från en lime. Blanda ihop med honung, saften från halva limen, crème fraiche, salt och peppar.
  3. Guacamole: Mosa avokadon tillsammans med en riven vitlöksklyfta och saften från en lime. Smaka av med koriander och salt.
  4. Filodegsrullar: Sätt ugnen på 225 °C. Smält smöret och klipp filodegen till rektanglar, ca 12x20 cm. Lägg ett ark filodeg på en plan yta, pensla med smör och lägg på ett andra lager. Lägg ca 2 msk tabbouleh längs med ena kortsi-dan, ca 2 cm från kanten. Vik in kortsidan över tabboulehn och sedan de två långsidorna och rulla ihop. Upprepa tills degen är slut. Pensla med lite smör på toppen och sprinkla över lite sesamfrön.
  5. Grädda filodegsrullarna i ugn ca 10 min. Servera ljumna tillsammans med myntadipp, guacamole och hummus.