Tacos med het hummus och färs eller linser

Ta tacokvällen till nya nivåer med hummus! Det här receptet är precis lika gott med linsfärs som med köttfärs. Välj det som ni tycker är godast så blir alla nöjda. För vem älskar inte tacos?

Ingredienser

Portioner: 4
250 g nötfärs / 2 dl belugalinser
smör, till stekning
1 påse
tacokrydda, ca 30 g
1 dl
vatten
Tillbehör:
8 st
mjuka tortillas
2 frp (à 150 g)
Sevan Hummus Harissa
riven ost
tomat, tärnad
gurka, tärnad
majs
grönsallad
gräddfil
rödlök (ev. picklad)
Sevan Skivad Grön Jalapeño
1 st
lime, i klyftor
färsk koriander

Gör såhär

1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.

 

2. Stek färsen tills den är brynt och smulig i en stekpanna med smör. Fräs linserna lätt i en annan stekpanna med smör.

 

3. Strö hälften av tacokryddan på färsen och resterande på linserna. Häll på ca ½ dl vatten per panna och rör runt. Låt puttra tills vattnet kokat in.

 

4. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.

 

5. Klicka hummus på bröden och toppa med färs eller linser, ost och resterande ingredienser. Klicka på gräddfil och toppa med lök och jalapeño.

 

6. Pressa gärna över limesaft och garnera med koriander.