Tomatpasta med harissa och burrata

En snabb och smakrik pasta där tomaterna sällskap av harissa och paprikapuré som ger djup, hetta och mustighet. Toppa med krämig burrata och en skvätt olivolja så har du en rätt som känns lika mycket helglyx som vardagsfavorit. En pasta att återvända till, om och om igen.

Snabb och smakrik tomatpasta med hetta från harissa, djup från paprikapuré och krämig burrata på toppen. Perfekt både vardag och helg.

Ingredienser

Portioner: 4
1 st
Vitlöksklyfta
0,5 msk
Sevan Harissa
1 msk
Sevan Paprikapuré
600 g
Färska tomater
1 msk
Sevan Allkrydda
1 tsk
Vitvinsvinäger
0,5 tsk
Strösocker
Salt & Peppar
Smör till stekning
Till servering:
4 port
Pasta
2 fp
Burrata
Olivolja
Färsk basilika

Gör så här

 

1. Riv vitlök. Skär tomater i ca 1x1 cm stora bitar.

 

2. Fräs vitlöken i smör på låg värme med harissa och paprikapuré några minuter, tills vitlöken börjar få färg. Tillsätt tomaterna, allkrydda, vitvinsvinäger och strösocker. Låt puttra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

 

3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

 

4. Häll av pastavattnet, spara ev någon deciliter av vattnet i kastrullen. Häll över tomatsåsen i pastakastrullen och rör om.

 

5. Häll av vätskan från burratan och dela varje bit i två delar. Toppa varje pastatallrik med en halv bit burrata, olivolja och gärna några blad färsk basilika.