Tomatsoppa med hummusmacka och semitorkade tomater

Det finns verkligen tomatsoppa och tomatsoppa! Med en hummusmacka till blir du garanterat mätt och belåten.

Ingredienser

Portioner: 4
Semitorkade tomater:
250 g
små tomater
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1 msk
balsamvinäger
1 tsk
socker
½ tsk
salt
Soppa:
5 st
färska tomater
3 st
vitlöksklyftor
1 st
röd chili
½ msk
riven ingefära
1 msk
tomatpuré
1 burk
krossade tomater
8 dl
vatten
1 ½ msk
grönsaksbuljong
½ msk
vitvinsvinäger
1 tsk
honung
1 msk
torkad dragon
olivolja till stekning
Garnering:
crème fraiche
färsk tomat
pumpakärnor
Tillbehör:
4 skivor
rågbröd
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original

Gör såhär

1. Semitorkade tomater: Halvera tomaterna och blanda med övriga ingredienser i en bunke. Lägg över på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugn på 125 °C i 1–1 ½ timme.

 

2. Soppa: Skär tomaterna i mindre bitar. Riv vitlök och ingefära. Hacka chili.

 

3. Hetta upp olivoljan i en gryta och stek tomater, vitlök, ingefära och chili med tomatpuré på låg värme ca 10 min.

 

4. Häll i en burk krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong i grytan. Låt koka ca 15 min. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med vitvinsvinäger, honung, dragon och salt.

 

5. Vid servering: Toppa varje soppskål med crème fraiche, färsk tomat och pumpakärnor. Servera brödet med hummus och semitorkade tomater.

 

Förvara de semitorkade tomaterna i en burk täckt med olivolja om det blir några över.

Glöm inte att köpa hem