Tomatsoppa med hummusmacka och semitorkade tomater
Det finns verkligen tomatsoppa och tomatsoppa! Med en hummusmacka till blir du garanterat mätt och belåten.
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Semitorkade tomater: Halvera tomaterna och blanda med övriga ingredienser i en bunke. Lägg över på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugn på 125 °C i 1–1 ½ timme.
2. Soppa: Skär tomaterna i mindre bitar. Riv vitlök och ingefära. Hacka chili.
3. Hetta upp olivoljan i en gryta och stek tomater, vitlök, ingefära och chili med tomatpuré på låg värme ca 10 min.
4. Häll i en burk krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong i grytan. Låt koka ca 15 min. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med vitvinsvinäger, honung, dragon och salt.
5. Vid servering: Toppa varje soppskål med crème fraiche, färsk tomat och pumpakärnor. Servera brödet med hummus och semitorkade tomater.
Förvara de semitorkade tomaterna i en burk täckt med olivolja om det blir några över.