Torsk med hummus och primörer

Visste du att hummus passar perfekt tillsammans med vit fisk? I detta recept har vi använt Hummus Original men det går lika bra att använda någon av våra andra hummussorter. Servera tillsammans med vårens primörer, grillad citron och solrosskott och du har en lätt, fräsch måltid.

Ingredienser

Portioner: 4
400 g
torskfilé
1 st
citron
1 knippe
grön sparris
1 stor näve
sockerärtor
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
75 g
småbladig sallad
solrosskott
valfria primörer
flingsalt
salt & peppar

Gör såhär

  1. Värm grillen om ni vill grilla fisken, sätt annars ugnen på 180 °C (varmluft).
  2. Lägg fisken på ett bakplåtspapper, salta och peppra. Dela en citron och lägg på plåten (eller grillen). Baka i ugnen ca 20 min beroende på tjocklek på fisken.
  3. Koka eller grilla under tiden sparris och sockerärtor i lättsaltat vatten. Sparrisen kokas ca 5 min och sockerärtorna ca 2 min.
  4. När fisken har en innertemperatur på 56 °C är den klar. Servera direkt ihop med Hummus Original, gröna blad och primörer. Pressa över varm citron, flingsalt och ev. lite olivolja.

Glöm inte att köpa hem