Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Torsk med hummus och primörer

Torsk med hummus och primörer

Ingredienser
400 g Torskfilé
1 burk Sevan Hummus Grön Ärta
1 knippe Grön Sparris
1 stor näve Sockerärtor
75 g Småbladig sallad
1 st Citron
salt & peppar
Solrosskott
Gör så här
  1. Värm grillen om ni vill grilla fisken, sätt annars på ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Lägg fisken på ett bakplåtspapper, salta och peppra. Dela en citron och lägg på plåten (eller grillen). Baka i ugnen ca 20 min beroende på tjocklek på fisken.
  3. Koka eller grilla under tiden sparris och sockerärtor i lätt saltat vatten. Sparrisen kokas ca 5 min och sockerärtorna ca 2 min.
  4. När fisken har en innertemperatur på 56 är den klar. Servera direkt ihop med hummus grön ärta, gröna blad och primörer. Pressa över varm citron, flingsalt och ev lite olivolja.
Ingredienser
400 g Torskfilé
1 burk Sevan Hummus Grön Ärta
1 knippe Grön Sparris
1 stor näve Sockerärtor
75 g Småbladig sallad
1 st Citron
salt & peppar
Solrosskott
Gör så här
  1. Värm grillen om ni vill grilla fisken, sätt annars på ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Lägg fisken på ett bakplåtspapper, salta och peppra. Dela en citron och lägg på plåten (eller grillen). Baka i ugnen ca 20 min beroende på tjocklek på fisken.
  3. Koka eller grilla under tiden sparris och sockerärtor i lätt saltat vatten. Sparrisen kokas ca 5 min och sockerärtorna ca 2 min.
  4. När fisken har en innertemperatur på 56 är den klar. Servera direkt ihop med hummus grön ärta, gröna blad och primörer. Pressa över varm citron, flingsalt och ev lite olivolja.

Glöm inte att köpa hem: