Tre snabba snittar med hummus och granatäppelsirap

Hummus är en fantastisk ingrediens när du ska göra snittar. Välj din favorithummus och kombinera med tillbehör efter säsong - möjligheterna är oändliga. Förbered ingredienserna och montera sedan snittarna precis innan servering för bästa resultat. Receptet ger 30 snittar.

Ingredienser

Variant 1:
10 st
crostini
1 st
gurka
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
10 st
räkor
10 st
ärtskott
Variant 2:
10 st
krustader
1 frp (150 g)
Sevan Hummus Rödbeta
2 st
rädisor
gräslök
Variant 3:
2 skivor
surdegsbröd
10 blad
basilika
1 frp
fetaost
Sevan Granatäppelsirap
3 st
jordgubbar

Gör såhär

Skär gärna upp det som ska skäras i förväg och förvara i små skålar i kylen. Men sätt ihop snittarna precis innan servering. Anpassa mängden beroende på hur många gäster du väntar.

 

  • Variant 1: Skala en gurka och skiva i ½ cm tjocka skivor. Toppa varje crostini med två skivor gurka, en klick Hummus original, en räka och ett ärtskott.

 

  • Variant 2: Skiva rädisorna tunt, gärna med en mandolin. Fyll varje krustad med en klick Hummus rödbeta och toppa med en rädisa och ett gräslöksstrå.

 

  • Variant 3: Skär surdegsbrödet i ca 2x2 cm stora bitar. Skär fetaosten i aningens mindre kuber. Skär jordgubbarna i kvartar. Toppa varje bit bröd med ett blad basilika, en bit fetaost, lite granatäppelsirap och en jordgubbsbit. Sätt i en tandpetare för att hålla ihop dem.