Ugnsbakad sötpotatis med hummus & paprikastekta kikärtor
Sötpotatis och hummus är en riktig höjdarkombination! I det här receptet har vi använt Hummus original. De stekta kikärtorna får en härligt rökig smak från paprikapulvret. Fetaosten och grantäppelkärnorna blir pricken över i - både för ögat och smaklökarna.

Ingredienser
4 st
sötpotatis
2 msk
olivolja
flingsalt
1 pkt
Hummus original
2 dl
granatäpplekärnor
2 dl
Sevan kokta kikärtor
0,5 tsk
rökt paprikapulver
1 msk
rapsolja
1 tsk
citronsaft
100 g
fetaost
1 näve
persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela sötpotatisen på mitten. Lägg potatishalvorna på ett bakplåtspapper och strö över olivolja och flingsalt på snittytan, vänd sedan potatisen så att snittytan ligger neråt.
- Grädda i ugnen 30-40 min beroende på hur stora potatishalvorna är, de ska bli mjuka.
- Hetta upp rapsolja i en stekpanna och tillsätt kikärtorna. Strö över paprikapulver, flingsalt och citronsaft. Stek på hög värme ett par minuter, de ska få en gyllene färg. Ta av från plattan.
- När potatisen är klar, låt svalna lite och mosa sen runt köttet lite i potatisen, rör ner lite flingsalt. Tillsätt sedan en klick hummus, granatäpplekärnor, kikärtor, fetaost och persilja.