Ugnsbakad sötpotatis med hummus & paprikastekta kikärtor

Sötpotatis och hummus är en riktig höjdarkombo! De stekta kikärtorna får en härligt rökig smak av paprikapulver. Fetaosten och grantäppelkärnorna blir pricken över i, både för ögat och smaklökarna.

Ingredienser

Portioner: 4
4 st
sötpotatisar
2 msk
olivolja
1 msk
rapsolja
2 dl
Sevan Kikärtor, konserverade och avrunna
½ tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
citronjuice
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
2 dl
granatäppelkärnor
100 g
fetaost, smulad
1 näve
persilja
flingsalt

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Dela sötpotatisarna på mitten. Lägg sötpotatishalvorna på ett bakplåtspapper och ringla över olivolja och flingsalt på snittytan, vänd sedan sötpotatisen så att snittytan ligger neråt.
  3. Grädda i ugnen 30-40 min beroende på hur stora sötpotatishalvorna är, de ska bli mjuka.
  4. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och tillsätt kikärtorna. Strö över paprikapulver, flingsalt och citronjuice. Stek på hög värme ett par minuter, de ska få en gyllene färg. Ta av från plattan.
  5. När sötpotatisen är klar, låt svalna lite och mosa sen runt köttet lite i sötpotatisen, rör ner lite flingsalt. Tillsätt sedan en klick hummus, granatäpplekärnor, kikärtor, smulad fetaost och persilja.