Ugnsbakad sötpotatis med hummus & paprikastekta kikärtor

Sötpotatis och hummus är en riktig höjdarkombination! I det här receptet har vi använt Hummus original. De stekta kikärtorna får en härligt rökig smak från paprikapulvret. Fetaosten och grantäppelkärnorna blir pricken över i - både för ögat och smaklökarna.

Ingredienser

4 st
sötpotatis
2 msk
olivolja
flingsalt
1 pkt
Hummus original
2 dl
granatäpplekärnor
2 dl
Sevan kokta kikärtor
0,5 tsk
rökt paprikapulver
1 msk
rapsolja
1 tsk
citronsaft
100 g
fetaost
1 näve
persilja

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela sötpotatisen på mitten. Lägg potatishalvorna på ett bakplåtspapper och strö över olivolja och flingsalt på snittytan, vänd sedan potatisen så att snittytan ligger neråt.
  3. Grädda i ugnen 30-40 min beroende på hur stora potatishalvorna är, de ska bli mjuka.
  4. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och tillsätt kikärtorna. Strö över paprikapulver, flingsalt och citronsaft. Stek på hög värme ett par minuter, de ska få en gyllene färg. Ta av från plattan.
  5. När potatisen är klar, låt svalna lite och mosa sen runt köttet lite i potatisen, rör ner lite flingsalt. Tillsätt sedan en klick hummus, granatäpplekärnor, kikärtor, fetaost och persilja.