Ugnsrostad Rotselleri med brynt Harissasmör

Spännande och uppskattat tillbehör. Näringsrik och aromatisk rotselleri tillagas här med tunisisk Harissa. Passar utmärkt tillsammans med hummus eller varför inte som ett smakrikt komplement till hamburgaren!

Ingredienser

Portioner: 4
Rotselleri
1 kg, ca
Rotselleri, hel
2 msk
Olivolja
Salt & Peppar
Brynt Harissasmör
75 g
Smör
1-2 tsk
Sevan Harissa
Tillbehör
1 knippe
Persilja

Gör såhär

 

1. Sätt ugnen på 200°C. Skrubba noga bort all jord från rotsellerin och skär bort rotfästet. Skär upp den i ca 10 bitar. Lägg ner bitarna i en bunke och vänd runt med olivolja, salt och peppar. Se till att alla bitar täcks ordentligt. Lägg över bitarna i en ugnsform och rosta i ugn ca 45 min eller tills innertemperaturen är 96°C.


2. Strax innan servering: bryn smöret under omrörning tillsammans med harissa i en kastrull tills smöret blivit ljusbrunt och doftar karamelligt.


3. Skeda över det brynta smöret över rotsellerin i ugnsformen och toppa med hackad persilja. Servera gärna tillsammans med flera andra smårätter eller som ett tillbehör till valfritt protein.

GLÖM INTE ATT KÖPA HEM