Ugnsrostade primörer med harissa och salta mandlar

Nyskördade primörer förhöjer alla måltider, både smak- och utseendemässigt. Passar utmärkt till både kött och fisk. Smaksatta med Tunisisk Harissa, som dessutom är välförtjänt upptagen på UNESCO:s världsarvslista blir det en höjdpunkt på middagsbordet.

Ingredienser

Portioner: 4
600 g
Primörer, tex morot, lök och rädisor
2 st
Vitlöksklyftor
1 1/2 msk
Sevan Harissa
2 tsk
Spiskummin
1/2 tsk
Salt
2 msk
Olivolja
Topping
1 dl
Sevan rostade salta mandlar
1 knippe
Bladpersilja

Gör såhär

 

1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj och skrubba primörerna. Skär av blasten på morot och rädisor. Skär morötterna i kvartar på längden. Halvera löken. 

 

2. Riv vitlök och blanda med olivolja, harissa, spiskummin med salt i en stor bunke. Lägg ner grönsakerna i bunken och blanda runt ordentligt tills alla är täckta med harissadressing. Lägg över grönsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 10 min.

 

3. Finhacka salta mandlar och persilja. Lägg över de rostade grönsakerna på ett stort fat och strö över mandlar och persilja strax innan servering