Ugnsrostade primörer med harissa och salta mandlar
Nyskördade primörer förhöjer alla måltider, både smak- och utseendemässigt. Passar utmärkt till både kött och fisk. Smaksatta med Tunisisk Harissa, som dessutom är välförtjänt upptagen på UNESCO:s världsarvslista blir det en höjdpunkt på middagsbordet.
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj och skrubba primörerna. Skär av blasten på morot och rädisor. Skär morötterna i kvartar på längden. Halvera löken.
2. Riv vitlök och blanda med olivolja, harissa, spiskummin med salt i en stor bunke. Lägg ner grönsakerna i bunken och blanda runt ordentligt tills alla är täckta med harissadressing. Lägg över grönsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 10 min.
3. Finhacka salta mandlar och persilja. Lägg över de rostade grönsakerna på ett stort fat och strö över mandlar och persilja strax innan servering