Vårrullar med shiitake och ingefära

Har du filodeg hemma? Gör dessa vårrullar! Här en variant med färs, shiitakesvamp och vitkål som får smak av bland annat chili, ingefära, sojasås och ostronsås. En riktig umamibomb! Hoppas det smakar. Receptet ger ca 15 st vårrullar.

Ingredienser

Portioner: 4
ca 250 g
valfri färs
100 g
shiitakesvamp
1 bit (ca 100 g)
vitkål
4 st
salladslökar
1 st
grön chili
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
riven ingefära
1 msk
japansk sojasås
1 msk
ostronsås
smör eller olja till stekning
ev. salt
1 frp (500 g)
Sevan Filodeg
2 msk
rapsolja

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 180 °C. Skär shiitakesvamp, vitkål, salladslök och chili i tunna strimlor. Riv ingefära och vitlök.

 

2. Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan dunstat. Tillsätt smör eller olja samt salladslök, chili, ingefära och vitlök och stek tills de är mjuka. Lägg i färs, vitkål, soja och ostronsås och stek ca 10 min. Smaka av fyllningen och tillsätt ev. lite salt om det behövs.

 

3. Ta fram filodegen, ett ark i taget. Täck resten av degen med en fuktig handduk så den inte torkar. Vik arket dubbelt och vänd det så du har kortsidan mot dig. Lägg ut ca 2 msk fyllning några cm ovanför kanten, längs med kortsidan. Spara ca 2 cm på varje sida. Rulla tajt fram till mitten av arket. Vik in ändarna och fortsätt rulla ihop vårrullen tajt. Pensla med rapsolja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Upprepa tills fyllningen är slut.

 

4. Grädda i ugnen ca 10–15 min eller tills rullarna fått färg. Vänd dem efter halva tiden. Servera gärna med sallad och en dipsås med soja, lime och rostade sesamfrön.

Glöm inte att köpa hem