Vegansk kibbeh med bulgur, potatis och sju kryddor

Här kommer en lättlagad variant av kibbeh, vilket är en klassisk rätt kring Mellanöstern. I detta recept används vår fina bulgur samt sju kryddor. Receptet ger ca 8 bitar. Smaklig måltid!

Ingredienser

Portioner: 8
600 g
potatis
3 dl
Sevan Fin Bulgur
100 g
bladpersilja
100 g
schalottenlök
2 msk
vetemjöl
½ tsk
Sevan Sju Kryddor
½ tsk
spiskummin
1 tsk
salt
3 msk
olivolja

Gör såhär

1. Skala och koka potatisen. Låt svalna en aning och pressa den därefter genom en potatispress ner i en stor bunke.

 

2. Sätt ugnen på 180 °C. Blötlägg bulguren i ca 3 dl vatten i 10 min eller tills all vätska absorberats. Sila av eventuell överflödig vätska och lägg ner den i bunken med den pressade potatisen.

 

3. Ta bort de grövsta stjälkarna från persiljan och finhacka resten. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda ner persilja och lök i bunken med potatis och bulgur. Blanda ihop allt och tillsätt vetemjöl, kryddor och salt.

 

4. Använd lite av olivoljan till att smörja en rund ugnsform, ca 28 cm i diameter. Häll över blandningen i formen och pressa ner kibbehn ordentligt. Skåra den i åtta bitar och ringla över resten av olivoljan. Grädda i ugn ca 50 minuter. Kibbehn kan serveras såväl varm som kall.