Vegansk kladdkaka bakad på hummus

Sugen på en kladdkaka med något lite extra? Då måste du prova detta recept där Sevan Hummus Original ingår i smeten. Kakan är helt vegansk men precis lika kladdig och god som en kladdkaka ska vara.

Ingredienser

2 dl
socker
1/2 tsk
salt
1/2 dl
kakao
2.5 dl
vetemjöl
1 tsk
vaniljsocker
100 g
mjölkfritt smör
100 g
mörk choklad
1 pkt
Hummus orginal (275 gram)
1.5 dl
växtmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda socker, salt, kakao och vetemjöl i en bunke.
  3. Smält smör i en kastrull och smält chokladen i ett vattenbad (gärna i en stor skål så att du kan vända ner resterande ingredienser efteråt).
  4. Rör ner det smälta smöret, växtmjölk och hummus i skålen med den smälta chokladen. Se till att allt blandas jämnt. Vänd ner mjölblandningen och rör runt med en slev till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad kakform (22 cm diameter) och grädda i mitten av ugnen i ca 22 minuter.
  6. Låt kakan svalna och servera med vegansk glass!

Glöm inte att köpa hem: