Betyg
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Vegansk Kladdkaka bakad på hummus

Vegansk Kladdkaka bakad på hummus

Ingredienser
2 dl Socker
1/2 tsk Salt
1/2 dl Kakao
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
100 g Mjölkfritt smör
100 g Mörk choklad
1 pkt Hummus orginal (275 gram)
1.5 dl Växtmjölk
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda socker, salt, kakao och vetemjöl i en bunke.
  3. Smält smör i en kastrull och smält chokladen i ett vattenbad (gärna i en stor skål så att du kan vända ner resterande ingredienser efteråt).
  4. Rör ner det smälta smöret, växtmjölk och hummus i skålen med den smälta chokladen. Se till att allt blandas jämnt. Vänd ner mjölblandningen och rör runt med en slev till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad kakform (22 cm diameter) och grädda i mitten av ugnen i ca 22 minuter.
  6. Låt kakan svalna och servera med vegansk glass!
Ingredienser
2 dl Socker
1/2 tsk Salt
1/2 dl Kakao
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
100 g Mjölkfritt smör
100 g Mörk choklad
1 pkt Hummus orginal (275 gram)
1.5 dl Växtmjölk
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda socker, salt, kakao och vetemjöl i en bunke.
  3. Smält smör i en kastrull och smält chokladen i ett vattenbad (gärna i en stor skål så att du kan vända ner resterande ingredienser efteråt).
  4. Rör ner det smälta smöret, växtmjölk och hummus i skålen med den smälta chokladen. Se till att allt blandas jämnt. Vänd ner mjölblandningen och rör runt med en slev till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad kakform (22 cm diameter) och grädda i mitten av ugnen i ca 22 minuter.
  6. Låt kakan svalna och servera med vegansk glass!

Glöm inte att köpa hem: