Vegansk Kladdkaka bakad på hummus
Vegansk Kladdkaka bakad på hummus |
Ingredienser
2 dl | Socker |
1/2 tsk | Salt |
1/2 dl | Kakao |
2.5 dl | Vetemjöl |
1 tsk | Vaniljsocker |
100 g | Mjölkfritt smör |
100 g | Mörk choklad |
1 pkt | Hummus orginal (275 gram) |
1.5 dl | Växtmjölk |
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda socker, salt, kakao och vetemjöl i en bunke.
- Smält smör i en kastrull och smält chokladen i ett vattenbad (gärna i en stor skål så att du kan vända ner resterande ingredienser efteråt).
- Rör ner det smälta smöret, växtmjölk och hummus i skålen med den smälta chokladen. Se till att allt blandas jämnt. Vänd ner mjölblandningen och rör runt med en slev till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad kakform (22 cm diameter) och grädda i mitten av ugnen i ca 22 minuter.
- Låt kakan svalna och servera med vegansk glass!
Ingredienser
|
Gör så här
|