Vinterbowl med lax, sesamrullade labnehbollar och rödbetshummus

Vad sägs om en härlig bowl till middag ikväll? Fullproppad med säsongens grönsaker och labnehbollar rullade i rostade sesamfrön. Byt gärna ut grönsakerna till vad du har hemma, en bowl är alltid en bra anledning att tömma kylen. Glöm inte hummusen bara.

Ingredienser

Portioner: 4
Snabbpicklad rödlök:
2 st
rödlökar
3 dl
socker
2 dl
kokhett vatten
1 dl
ättika
Vinterbowl:
4 portioner
quinoa
24 st
labnehbollar
2 dl
sesamfrön
1 st
zucchini
2 st
gulbetor
1 st
granatäpple
600 g
blandade sorters kål, t ex rosettkål, bukettblomkål
1 msk
olivolja
400 g
rå lax, t.ex. Salmalax
2 frp (à 150 g)
Sevan Hummus Rödbeta

Gör såhär

  1. Snabbpicklad rödlök: Skiva rödlöken tunt (använd gärna en mandolin). Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Vispa så att sockret löser upp sig. Stäng av värmen och lägg ner löken i kastrullen. Vänd runt då och då och låt stå till servering.
  2. Sätt ugnen på 175 °C. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Rosta sesamfrön i en stekpanna tills de fått en gyllene färg. Lägg dem på en liten tallrik och rulla labnehbollarna så de blir täckta av sesamfrön. Förvara i kylen fram till servering.
  4. Skiva zucchini och gulbeta tunt (använd gärna mandolin), förvara i separata skålar. Ta ur kärnorna ur ett granatäpple, lägg åt sidan i en skål.
  5. Skär laxen i tärningar och ställ fram i en skål tillsammans med den picklade rödlöken, quinoan, labnehbollarna och grönsakerna. Låt var och en komponera sin egen bowl i en djup tallrik. Servera med rödbetshummus och toppa med eventuellt överblivna sesamfrön.

Glöm inte att köpa hem