Vitlöksstekta bryt- och vaxbönor med za’atar-yoghurt och rostade mandlar
Za’atar är en kryddblandning med ursprung i Mellanöstern kan snabbt bli en favorit. Utöver timjan ingår bland annat rostade sesamfrön och sumac/sumak. Blanda med olivolja och doppa bröd i eller blanda med yoghurt som i det här receptet.

Ingredienser
Portioner: 4
400g
Bryt- och vaxbönor
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Smör
1/2 dl
Sevan saltade, rostade mandlar
1 dl
Turkisk yoghurt
1/2 msk
Sevan za'atar kryddmix
1/2 st
Citron
Salt och svartpeppar
Gör såhär
- Za’atar-yoghurt: blanda yoghurt, za’atar och skal och saft från en halv citron. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka mandlarna.
- Skölj och ansa bönorna.
- Riv vitlöken.
- Stek bönor i smör ca fem minuter.
- Lägg i vitlök och stek ytterligare fem minuter.
- Bönorna ska få färg men fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd.
- Servera bönorna toppade med yoghurt och hackade mandlar.