Vitlöksstekta bryt- och vaxbönor med za’atar-yoghurt och rostade mandlar
Za’atar är en kryddblandning med ursprung i Mellanöstern kan snabbt bli en favorit. Utöver timjan ingår bland annat rostade sesamfrön och sumac. Blanda med olivolja och doppa bröd i eller blanda med yoghurt, som i det här receptet.
![](/storage/0CB25C607ACE7D86D4E4249A031CAC493B8AB951122F47D1C94D2C0BBED7A469/a1ee2d9795234b2fbd51cc76c5a13af4/786-786-0-jpeg.Jpeg/media/e1445ce706514346bce73123863acf1e/Vitlo%CC%88ksstekta_brytochvaxbo%CC%88nor_med_zaataryoghurt-1024x1024.jpeg)
Ingredienser
Portioner: 4
400 g
bryt- och vaxbönor
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
smör
½ dl
Sevan Mandlar Rostade & Saltade
1 dl
turkisk yoghurt
½ msk
Sevan Za’atar Manakish
½ st
citron
salt och svartpeppar
Gör såhär
- Za’atar-yoghurt: blanda yoghurt, za’atar och skal och saft från ½ citron. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka mandlarna.
- Skölj och ansa bönorna.
- Riv vitlöken.
- Stek bönor i smör ca fem minuter.
- Lägg i vitlök och stek ytterligare fem minuter.
- Bönorna ska få färg men fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd.
- Servera bönorna toppade med yoghurt och hackade mandlar.