Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Vitlöksstekta bryt- och vaxbönor med za’ataryoghurt och rostade mandlar

Vitlöksstekta bryt- och vaxbönor med za’ataryoghurt och rostade mandlar

Ingredienser
400 g Bryt- och vaxbönor
2 st Vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 dl Saltade, rostade madlar
1 dl Turkisk yoghurt
1/2 msk Za'atar kryddmix
1/2 st Citron
Salt och svartpeppar
Gör så här
  1. Za’ataryoghurt: blanda yoghurt, za’atar och skal och saft från en halv citron. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka mandlar.
  3. Skölj och ansa bönorna. Riv vitlöken. Stek bönor i smör ca fem minuter. Lägg i vitlök och stek ytterligare fem minuter. Bönorna ska få färg men fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd.
  4. Servera bönorna toppade med yoghurt och hackade mandlar.
Ingredienser
400 g Bryt- och vaxbönor
2 st Vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 dl Saltade, rostade madlar
1 dl Turkisk yoghurt
1/2 msk Za'atar kryddmix
1/2 st Citron
Salt och svartpeppar
Gör så här
  1. Za’ataryoghurt: blanda yoghurt, za’atar och skal och saft från en halv citron. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka mandlar.
  3. Skölj och ansa bönorna. Riv vitlöken. Stek bönor i smör ca fem minuter. Lägg i vitlök och stek ytterligare fem minuter. Bönorna ska få färg men fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd.
  4. Servera bönorna toppade med yoghurt och hackade mandlar.

Glöm inte att köpa hem: