Wrap med het hummussallad och varmrökt lax eller grillost
Ett recept som gör livspusslet lite enklare! Den här hummus-wrappen passar lika bra med varmrökt lax som med grillost och gör att köttätare och vegetarianer slipper laga två olika rätter. Slå in wrapsen i smörgåspapper och ta med dem på picknicken!
Ingredienser
Portioner: 4
150 g
vit- eller spetskål
2 st
morötter
1 frp (150 g)
Sevan Hummus Harissa
2 msk
pressad citron
salt
Till servering:
1 st
rödlök
4 st
Sevan Libanesisk gurka, gärna vildgurka
varmrökt lax / 200 g grillost, t.ex. halloumi
smör, till stekning
grönsallad
4 st
libabröd, stora tortillabröd eller tunnbröd
Gör såhär
1. Strimla kålen tunt, gärna med en mandolin. Skala och riv moroten grovt.
2. Blanda kål och morot med hummus och citronsaft. Smaka av med salt.
3. Skala och skiva löken tunt. Skär gurkan i skivor.
4. Dela den rökta laxen i bitar. Skär grillosten i skivor och stek i smör till fin färg.
5. Fördela grönsallad på bröden. Lägg på hummussalladen och lax eller stekt grillost. Toppa med rödlök och gurka. Vik ihop till wraps.
Tips: Hittar ni inte libanesisk gurka kan ni använda ättiksgurka.