Zalouk – Marockansk tomat- och aubergineröra

Zalouk är en varm, kryddig och sammetslen röra som fångar det bästa av det marockanska köket. Tomater, aubergin och aromatiska kryddor får puttra ihop tills smakerna smälter samman till en fyllig och harmonisk helhet. Perfekt som dip, tillbehör eller till mezebordet. Den är lika god varm som ljummen och är fantastisk tillsammans med varmt flatbröd.

Zalouk – Marockansk tomat- och aubergineröra

Ingredienser

Portioner: 6
460 g
Sevan Auberginepuré
0,75 dl
Olivolja
1 st
gul lök
400 g
Tomater, hackade
2 tsk
Sevan Harissa
2 tsk
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Sevan Pressad Vitlök
Färsk koriander eller persilja
Orientaliska flatbröd

Gör så här

 

1. Stek den hackade löken i två matskedar olivolja i fem minuter.

 

2. Tillsätt tomaterna och låt dem koka tills de mjuknat och vätskan kokat in.

 

3. Blanda ner harissa, paprikapulver, spiskummin och vitlöken och låt allt steka ihop en minut.

 

4. Rör ner auberginpurén och låt allt koka samman kort. Ta från värmen och låt svalna något.

 

5. Servera toppad med färsk koriander eller persilja och tillsammans med flatbröd.