Zhug - grön chilisås

Zhug är en smakrik, härligt grön sås med ursprung i Jemen. Den är även populär i många kök i Mellanöstern. Hemligheten bakom en god zhug är att använda hela kryddor och rosta dem i en torr stekpanna. Reglera styrkan med mängden chili. Passar som tillbehör till både vegetariskt, kött och fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
1 tsk
hel spiskummin
½ tsk
korianderfrön
½ tsk
svartpeppar
½ tsk
Sevan Hel Kardemumma
2 st
vitlöksklyftor
1 st
piri-piri
1 kruka
persilja
1 kruka
koriander
1 dl
olivolja
½ st
citron
salt

Gör såhär

  1. Rosta spiskummin, korianderfrön, svartpeppar och kardemummafrön i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Mortla dem när de svalnat.
  2. Finhacka vitlök och piri-piri. Mixa de rostade kryddorna, vitlök och piri-piri med en stavmixer tillsammans med persilja, koriander och olivolja.
  3. Smaka av med citronsaft och salt.

Glöm inte att köpa hem