Zucchinifritters med bulgur och yoghurtsås

Vi älskar zucchini! Denna användbara grönsak som här rivs tillsammans med två ostar och steks till fritters. Servera med bulgur och yoghurtsås och du har en god och enkel vardagsmåltid. Kan detta recept utmana din paradrätt månntro?

Ingredienser

Portioner: 4
Zucchinifritters:
1 st (ca 500 g)
zucchini
150 g
halloumiost
1 dl
riven parmesanost
2 st
salladslökar
2 st
ägg
1 dl
majsstärkelse
salt
svartpeppar
olivolja, till stekning
Bulgur:
4 portioner
Sevan Bulgur Mellangrov
Yoghurtsås:
2 dl
turkisk yoghurt
1 litet knippe
dill
½ st
citron (skal och saft)
salt
svartpeppar

Gör såhär

1. Riv zucchinin grovt och krama ut överflödig vätska. Riv halloumiosten. Finhacka salladslöken.

 

2. I en skål, blanda ihop zucchinin, halloumiost, parmesanost, salladslök, ägg, majsstärkelse samt salt och svartpeppar efter smak.

 

3. Koka 4 portioner bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

 

4. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Ta ca 1 dl smet i taget och lägg ner i den varma pannan och platta till. Stek frittersen tills de är gyllenbruna och genomstekta, cirka 3–4 minuter per sida. Vänd inte förrän den första sidan fått ordentligt med färg, annars riskerar de att gå sönder.

 

5. Yoghurtsås: Hacka dill och rör ner i turkisk yoghurt. Smaka av med citronskal och -saft, salt och svartpeppar.

 

6. Servera zucchinifrittersen med bulgur och yoghurtsås.
 

Glöm inte att köpa hem