Stekt kyckling med

HUMMUS

med stekt portabello

Äntligen en bowl som förenar köttätare och vegetarianer i ett och samma recept. Blanda ihop ingredienserna i en skål och välj själv mellan kyckling och portabello, eller andra saker som finns i skafferiet. Använd gärna råvaror efter säsong!

Sevan_Hummus_Recept_Hummus_Bowl_1080x1080.jpg

Kyckling

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Bulgur 
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk strimlad mynta
  • 1 msk strimlad bladpersilja
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ tsk Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
  • 1 dl vatten
  • Topping:
  • ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
  • 1 avokado, delad och skivad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • Sevan Turkiska Pickles 
  • picklad rödlök och picklad gurka
  • paprikapulver
  • citronklyftor
  • Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Låt svalna lite och blanda med citronsaft och örter.
  • Stek kycklingen till fin färg i smör, salta och peppra under stekningen. Stek med vitlök och chiliflakes på slutet. Häll på vattnet och lägg på ett lock. Låt puttra 7–10 min tills genomstekt. 
  • Låt kycklingen vila några minuter innan de skärs i skivor.

Svamp

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Bulgur 
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk strimlad mynta
  • 1 msk strimlad bladpersilja
  • 2 portabellosvampar
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ tsk Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
  • 1 dl vatten
  • Topping:
  • ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
  • 1 avokado, delad och skivad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • Sevan Turkiska Pickles 
  • picklad rödlök och picklad gurka
  • paprikapulver
  • citronklyftor
  • Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Låt svalna lite och blanda med citronsaft och örter.
  • Dela och stek svamparna i smör med vatten, vitlök och chiliflakes tills svampen mjuknat och fått lite färg. Salta och peppra under stekning. Lägg ett lock på pannan så mjuknar svampen snabbare. 
  • Skär svampen i skivor.

Kyckling

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Bulgur 
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk strimlad mynta
  • 1 msk strimlad bladpersilja
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ tsk Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
  • 1 dl vatten
  • Topping:
  • ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
  • 1 avokado, delad och skivad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • Sevan Turkiska Pickles 
  • picklad rödlök och picklad gurka
  • paprikapulver
  • citronklyftor
  • Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Låt svalna lite och blanda med citronsaft och örter.
  • Stek kycklingen till fin färg i smör, salta och peppra under stekningen. Stek med vitlök och chiliflakes på slutet. Häll på vattnet och lägg på ett lock. Låt puttra 7–10 min tills genomstekt. 
  • Låt kycklingen vila några minuter innan de skärs i skivor.

Svamp

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Bulgur 
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk strimlad mynta
  • 1 msk strimlad bladpersilja
  • 2 portabellosvampar
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ tsk Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
  • 1 dl vatten
  • Topping:
  • ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
  • 1 avokado, delad och skivad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • Sevan Turkiska Pickles 
  • picklad rödlök och picklad gurka
  • paprikapulver
  • citronklyftor
  • Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Låt svalna lite och blanda med citronsaft och örter.
  • Dela och stek svamparna i smör med vatten, vitlök och chiliflakes tills svampen mjuknat och fått lite färg. Salta och peppra under stekning. Lägg ett lock på pannan så mjuknar svampen snabbare. 
  • Skär svampen i skivor.
  • Lägg bulgur i fyra vida skålar. Gör en liten fördjupning i mitten av bulgurn och klicka i hummus. Fördela resterande ingredienser runt om hummusen. Lägg skivad kyckling i två av skålarna och skivad portabello i två.