Grillat kött med
HUMMUS-POTATISSALLAD
med grillade grönsaker
Den här somriga potatissalladen med hummus är det perfekta tillbehöret till grillkvällen och passar minst lika bra till grönsaker som kött. Äntligen slipper du välja bort din favorit för att göra någon annan glad. Med den här salladen blir alla nöjda!
Kött
2 portioner
- 450 g potatis
- kött att grilla, t.ex fläskkarré
- ½ rödlök
- 1 burk Sevan Hummus Tapenade à 150 g
- ½ citron, finrivet skal
- 1 msk pressad citron
- 1 msk vatten
- 1 ½ msk liten kapris
- ½ dl hackad dill
- Skala eller skrubba potatisen, koka den mjuk i saltat vatten. Låt den svalna och skär i bitar.
- Ta fram köttet, låt det vila en stund i rumstemperatur.
- Skala och skiva rödlöken tunt.
Grönsaker
2 portioner
- 450 g potatis
- grönsaker att grilla, t.ex spetskål & paprika
- ½ rödlök
- 1 burk Sevan Hummus Tapenade à 150 g
- ½ citron, finrivet skal
- 1 msk pressad citron
- 1 msk vatten
- 1 ½ msk liten kapris
- ½ dl hackad dill
- Skala eller skrubba potatisen, koka den mjuk i saltat vatten. Låt den svalna och skär i bitar.
- Dela grönsakerna som ska grillas i lämpliga bitar.
- Skala och skiva rödlöken tunt.
- Blanda hummus med finrivet citronskal, citronsaft och vatten. Vänd ner kapris, dill och skivad lök. Vänd runt försiktigt med potatisen.
- Grilla köttet samt grönsakerna, alt. stek köttet i stekpanna och ugnsbaka grönsakerna. Servera med hummus-potatissalladen!