Salami och

HUMMUS

och rostad paprika

Svårt att komma överens om pizzatopping? I detta recept får alla sin vilja igenom. Pizzan med hummus istället för tomatsås passar lika bra med grönsaker som kött på, och den lagas på precis samma sätt

Sevan_Hummus_Recept_Hummuspizza_1080x1080.jpg

Salami

2 portioner

  • 2 port pizzadeg (ca 400 g deg)
  • ½ burk Sevan Hummus Soltorkad tomat, 275 g
  • 150 g riven mozzarella
  • ca 3 färska champinjoner
  • skivad salami
  • svartpeppar
  • rucola
  • Ugnsbakade tomater:
  • 125 g cocktailtomater
  • olivolja
  • salt
  • Sätt ugnen på 200°. Dela och lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla på olja och salta. Baka mitt i ugnen ca 20 min.
  • Ta fram den skivade salamin.
  • Tryck ut pizzadegen till en stor eller två mindre portionspizzor.

Rostad paprika

2 portioner

  • 2 port pizzadeg (ca 400 g deg)
  • ½ burk Sevan Hummus Soltorkad tomat, 275 g
  • 150 g riven mozzarella
  • ca 3 färska champinjoner
  • Sevan Rostad Paprikafilé
  • svartpeppar
  • rucola
  • Ugnsbakade tomater:
  • 125 g cocktailtomater
  • olivolja
  • salt
  • Sätt ugnen på 200°. Dela och lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla på olja och salta. Baka mitt i ugnen ca 20 min.
  • Låt den rostade paprikan rinna av och skär i skivor.
  • Tryck ut pizzadegen till en stor eller två mindre portionspizzor.

Salami

2 portioner

  • 2 port pizzadeg (ca 400 g deg)
  • ½ burk Sevan Hummus Soltorkad tomat, 275 g
  • 150 g riven mozzarella
  • ca 3 färska champinjoner
  • skivad salami
  • svartpeppar
  • rucola
  • Ugnsbakade tomater:
  • 125 g cocktailtomater
  • olivolja
  • salt
  • Sätt ugnen på 200°. Dela och lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla på olja och salta. Baka mitt i ugnen ca 20 min.
  • Ta fram den skivade salamin.
  • Tryck ut pizzadegen till en stor eller två mindre portionspizzor.

Rostad paprika

2 portioner

  • 2 port pizzadeg (ca 400 g deg)
  • ½ burk Sevan Hummus Soltorkad tomat, 275 g
  • 150 g riven mozzarella
  • ca 3 färska champinjoner
  • Sevan Rostad Paprikafilé
  • svartpeppar
  • rucola
  • Ugnsbakade tomater:
  • 125 g cocktailtomater
  • olivolja
  • salt
  • Sätt ugnen på 200°. Dela och lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla på olja och salta. Baka mitt i ugnen ca 20 min.
  • Låt den rostade paprikan rinna av och skär i skivor.
  • Tryck ut pizzadegen till en stor eller två mindre portionspizzor.
  • Klicka hummusen på pizzorna och bred ut med en sked så tomaten blandas lätt med hummusen. Strö på osten. 
  • Putsa och skiva champinjonerna och lägg på alla pizzor. Fördela den skivade paprikan på hälften av pizzorna. Grädda enligt instruktion på pizzadegsförpackningen. Eller, om ni har egen pizzadeg, på ca 250° tills pizzan har fin färg, ca 5 min. 
  • Lägg salami på hälften av pizzorna. Vrid svartpeppar över alla pizzor och toppa med ugnsbakade tomater och rucola.