Fetaostsallad med

HUMMUS

med räksallad

Kan ni inte komma överens om vad ni ska ha i salladen? Då kan det här receptet vara till hjälp. Den fungerar nämligen lika bra med räkor och fetaost. En krispig och lätt lunch – ät olika tillsallads!

Sevan_Hummus_Recept_Hummus_Sallad_Rakor_Fetaost_1080x1080.jpg

Ingredienser

Räkor

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Libanesisk Pärlcouscous 
  • 75 g färsk grönkål
  • ½ msk olivolja
  • ½ msk pressad citron
  • salt
  • Dressing: 
  • 1 msk Sevan Tahina
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • ½ msk pressad citron
  • ½ vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Till servering:
  • 150 g skalade räkor
  • ½ kruka mynta,  strimlad
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
  • 1 nektarin
  • ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
  • ½ dl grovhackade valnötter
  • myntablad
  • Blanda skalade räkor med mynta i en skål. Smaka av med saft från citron och chiliflakes. Ställ svalt fram till servering.

Fetaost

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Libanesisk Pärlcouscous 
  • 75 g färsk grönkål
  • ½ msk olivolja
  • ½ msk pressad citron
  • salt
  • Dressing: 
  • 1 msk Sevan Tahina
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • ½ msk pressad citron
  • ½ vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Till servering:
  • 150 g fetaost
  • ½ kruka mynta,  strimlad
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
  • 1 nektarin
  • ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
  • ½ dl grovhackade valnötter
  • myntablad
  • Tärna fetaosten och vänd den försiktigt med mynta i en skål. Smaka av med saft från citron och chiliflakes. Låt stå.

Räkor

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Libanesisk Pärlcouscous 
  • 75 g färsk grönkål
  • ½ msk olivolja
  • ½ msk pressad citron
  • salt
  • Dressing: 
  • 1 msk Sevan Tahina
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • ½ msk pressad citron
  • ½ vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Till servering:
  • 150 g skalade räkor
  • ½ kruka mynta,  strimlad
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
  • 1 nektarin
  • ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
  • ½ dl grovhackade valnötter
  • myntablad
  • Blanda skalade räkor med mynta i en skål. Smaka av med saft från citron och chiliflakes. Ställ svalt fram till servering.

Fetaost

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Libanesisk Pärlcouscous 
  • 75 g färsk grönkål
  • ½ msk olivolja
  • ½ msk pressad citron
  • salt
  • Dressing: 
  • 1 msk Sevan Tahina
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • ½ msk pressad citron
  • ½ vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Till servering:
  • 150 g fetaost
  • ½ kruka mynta,  strimlad
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
  • 1 nektarin
  • ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
  • ½ dl grovhackade valnötter
  • myntablad
  • Tärna fetaosten och vänd den försiktigt med mynta i en skål. Smaka av med saft från citron och chiliflakes. Låt stå.

Gör så här

  • Koka pärlcouscousen, spola den kall och låt rinna av. Vispa ihop dressingen, smaka av med salt. Vänd runt med couscousen. Dra av grönkålsbladen från stjälkarna. Skölj och dela bladen, blanda med olja, citronsaft och salt. Krama runt så kålen mjuknar lite. Blanda ner kål och russin i couscousen.
  • Dela och kärna ur och klyfta nektarinerna. Lägg upp couscoussalladen på tallrikar, klicka på hummus och lägg på nektariner. Toppa med räkor eller fetaost, valnötter och myntablad.