Sallad med hummus och kryddiga räkor eller fetaost

Kan ni inte komma överens om vad ni ska ha i salladen? Då kan det här receptet vara till hjälp. Den fungerar nämligen lika bra med räkor och fetaost. En krispig och lätt lunch – ät olika tillsallads!

Ingredienser

Portioner: 4
3 dl
Sevan Pärlcouscous
150 g
färsk grönkål
1 msk
olivolja
1 msk
pressad citron
salt
1 dl
Sevan Gula Russin
Dressing:
2 msk
Sevan Tahina
2 msk
olivolja
4 msk
vatten
1 msk
pressad citron
1 st
vitlöksklyfta, finriven
salt
Till servering:
150 g skalade räkor / 150 g fetaost
1 kruka
mynta, strimlad
ca 2 msk
pressad citron
ca 1 tsk
Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
2 st
nektariner
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
1 dl
Sevan Valnötter, grovhackade
myntablad

Gör såhär

1. Koka pärlcouscousen enligt anvisning på förpackningen. Spola den kall och låt rinna av.

 

2. Vispa ihop dressingen och smaka av med salt. Vänd runt med couscousen.

 

3. Dra av grönkålsbladen från stjälkarna. Skölj och dela bladen i mindre bitar. Blanda med olja, citronsaft och salt. Krama runt så kålen mjuknar lite. Blanda ner kål och russin i couscousen.

 

4. Vänd räkor med hälften av myntan och smaka av med ca 1 msk citronsaft och ca ½ tsk chiliflakes. Tärna fetaosten och vänd försiktigt med resterande mynta, citronsaft och chiliflakes.

 

5. Dela, kärna ur och klyfta nektarinerna.

 

6. Lägg upp couscoussalladen på tallrikar, klicka på hummus och lägg på nektariner. Toppa med räkor eller fetaost, valnötter och myntablad.