Varmrökt lax med
HUMMUSSALLAD
med grillost
Ett recept som gör livspusslet lite enklare! Den här hummus-wrappen passar lika bra med varmrökt lax som med grillost och gör att köttätare och vegetarianer slipper laga två olika rätter. Slå in wrapsen i smörgåspapper och ta med dem på picknicken!
Varmrökt lax
2 portioner
- 200 g varmrökt lax
- 75 g vit- eller spetskål
- 1 morot
- ½ burk Sevan Hummus Hot and Spicy 150 g
- 1 msk pressad citron
- salt
- Till servering:
- ½ rödlök
- 2 st Sevan Libanesisk Gurka
- grönsallad
- 2 libabröd
- Dela den rökta laxen i bitar. Lägg åt sidan tills du är klar med hummus- och kålsalladen.
Grillost
2 portioner
- 200 g grillost
- 75 g vit- eller spetskål
- 1 morot
- ½ burk Sevan Hummus Hot and Spicy 150 g
- 1 msk pressad citron
- salt
- Till servering:
- ½ rödlök
- 2 st Sevan Libanesisk Gurka
- grönsallad
- 2 libabröd
- Dela den rökta laxen i bitar. Lägg åt sidan tills du är klar med hummus- och kålsalladen.
- Strimla kålen tunt, gärna med mandolin. Skala och riv moroten grovt. Blanda kål och morot med hummus och citronsaft. Smaka av med salt.
- Skala och skiva löken tunt och skär gurkan i skivor. Stek grillosten i smör till fin färg. Fördela grönsalladen på bröden. Lägg på hummus- och kålsalladen samt lax eller stekt grillost. Toppa med rödlök och gurka. Vik ihop till wraps.