Brownies

Denna brownie bakas på kikärtsspad och kikärtsmjöl, istället för ägg och vetemjöl. Det gör brownien härligt saftig och lite kladdig, och dessutom fri från både gluten och ägg. Använder du mjölkfri choklad blir den dessutom vegansk. Receptet ger ca 10 bitar.

Ingredienser

Brownies:
270 g
mörk choklad
145 g
kokosolja
120 ml
kikärtsspad från Sevan Kikärtor, konserverade
1 ½ dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
2 ½ dl
Sevan Kikärtsmjöl
½ dl
kakaopulver
1 tsk
bakpulver
mjölkfritt margarin till formen
Topping:
vit choklad
pistagenötter

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 150 °C.


2. Smält 180 g av chokladen tillsammans med kokosolja. 


3. Vispa kikärtsspadet och sockret i en bunke tills det blivit vitt och fluffigt. Blanda därefter i vaniljsockret och den smälta chokladblandningen. 


4. Vänd ner kikärtsmjöl, kakaopulver och bakpulver. 


5. Hacka resterande choklad och vänd ner i smeten. 


6. Häll smeten i en smord form och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Kakan ska vara lite kladdig. 


7. När brownien svalnat, ringla över lite smält vit choklad och hackade pistagenötter. Skär i bitar och servera!