Brownies

Denna variant av brownies görs med bland annat kikärtsspad och kikärtsmjöl. Kakorna blir härligt saftiga och lite kladdiga. Äggen har vi bytt ut mot kikärtsspad och vetemjölet mot kikärtsmjöl vilket gör kakorna fria från gluten och ägg. Använder du en mjölkfri choklad blir den dessutom vegansk.

Ingredienser

270 g
mörk choklad
145 g
kokosolja
120 ml
kikärtsspad
1 1/2 dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
2 1/2 dl
kikärtsmjöl
1/2 dl
kakao
vitchoklad
pistagenötter

Gör såhär

Instruktioner: 
1. Sätt ugnen på 150g.
2. Smält 180g av chokladen tillsammans med kokosolja. 
3. Vispa kikärtsspadet och sockret i en bunke tills det blivit vitt och fluffigt. Blanda därefter i vaniljsockret och den smälta chokladblandningen. 
4. Vänd ner kikärtsmjöl, kakao & bakpulver. 
5. Hacka 90g choklad och vänd ner i smeten. 
6. Häll smeten i en smord form och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Kakan ska vara lite kladdig. 
7. När brownien svalnat, ringla över lite smält vit choklad och hackade pistagenötter.