Chokladcrêpes på kikärtsmjöl med dadelsirap
Det går alldeles utmärkt att göra crêpes på kikärtsmjöl. Här har vi dessutom blandat ner kakaopulver i smeten för att skapa en efterrätt för alla chokladälskare. Ringla över dadelsirap innan servering och välj bär som är i säsong. Pudra över florsocker för en härlig kontrast.
                    Ingredienser
Portioner: 4
Chokladcrêpes
                        1 ½ dl
                            Sevan Kikärtsmjöl
                        ½ dl
                            kakaopulver
                        2 msk
                            strösocker
                        1 tsk
                            vaniljsocker
                        1 krm
                            salt
                        4 dl
                            mjölk
                        2 st
                            ägg
                        smör till stekning
                        Topping:
                        Sevan Dadelsirap
                        färska bär
                        florsocker
                        Gör så här
1. Börja med att blanda kikärtsmjöl, kakaopulver, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt mjölken och vispa blandningen slät. Tillsätt sist äggen och fortsätt vispa. Låt smeten stå i minst tio minuter. Det går också bra att förbereda smeten och låta den vila en längre stund i kylskåp.
2. Stek i smör på medelhög värme.
3. Servera med dadelsirap, färska bär och florsocker.