Fattiga riddare med kikärtsmjöl och dadelsirap

En nytolkning av en klassiker – gyllenstekta skivor med kikärtsmjöl, toppade med ljuvlig dadelsirap. Naturligt söt, mättande och full av smak. Perfekt till brunchen eller som en liten lyxig paus i vardagen.

Ingredienser

Portioner: 4
1,5 dl
Sevan Kikärtsmjöl
1 msk
Majsstärkelse
2 msk
Socker
2 msk
Kanel
2 krm
Salt
2 dl
Mjölk, eller valfritt vegetabiliskt alternativ
6 skivor
Formfranska, eller liknande bröd
Smör eller olja till stekning
Till servering:
Dadelsirap
Jordgubbar
Vaniljglass
Florsocker

Gör så här

 

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner mjölken till en slät smet.

 

2. Häll smeten i en liten form, tillräckligt stor för att rymma brödskivorna. Doppa varje brödskiva i smeten ca 10 sek på varje sida.

 

3. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Stek riddarna på båda sidor tills de är gyllenbruna. Skär i trekanter och lägg upp på tallrikar.

 

4. Ringla över dadelsirap och toppa med jordgubbar och vaniljglass. Pudra ev över lite florsocker.