Gnocchi på sötpotatis och kikärtsmjöl

Denna gnocchi får en gyllengul färg av sötpotatis och kikärtsmjöl. Genom att använda kikärtsmjöl istället för vetemjöl blir gnocchin glutenfri. Servera med en pastasås eller stek den tillsammans med smör och salvia.

Ingredienser

Portioner: 4
500 g
sötpotatis
ca 5 dl
Sevan Kikärtsmjöl
1 st
ägg
1 tsk
salt

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 225 °C. Dela sötpotatisen i halvor och rosta i ugn tills mjuk, ca 20–30 min. Låt svalna och pressa sedan i potatispress.

 

2. Lägg kikärtsmjöl på ett bakbord. Lägg den pressade potatisen i mitten. Gör ett hål i mitten och knäck ett ägg i hålet. Salta. Knåda tills degen blir fast, tillsätt mer mjöl efter behov. Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull. 


3. Dela degen i fyra bitar och rulla varje bit i ca 1 cm tjock rulle. Skär rullarna i 1 cm stora bitar och pressa varje bit lätt med en gaffel. Lägg ner gnocchin i det kokande vattnet. När gnocchin flyter upp till ytan är den klar. Ta upp den med en hålslev. 


4. Servera med valfri pastasås eller stek den tillsammans med smör och salvia.

Glöm inte att köpa hem