Granola med Tahini och Dadelsirap

Hur gott är det inte med hemgjord granola? Förgyller frukost, brunch och mellis och kan varieras i det oändliga. Vi har kikat i Sevan-skafferiet och tagit fram det här receptet. Hoppa inte över tahini – vi lovar att du kommer att gilla det.

Ingredienser

2 msk
Rapsolja
2 msk
Sevan Dadelsirap
1 msk
Sevan Tahini
1/2 msk
Kanel
4 dl
Havregryn
3 dl
Sevan Valnötter (alt Cashewnötter el. Rostade Mandlar
1 dl
Sevan Gula Russin
1 dl
Sevan Dadlar, hackade

Gör såhär

 

1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda rapsolja, dadelsirap, tahini och kanel i en liten skål.


2. Mät upp havregryn och nötter i en stor bunke och häll över oljeblandningen. Rör ihop och bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper.


3. Rosta granolan i ugnen tills den fått fin färg, 10–15 min. Håll koll på granolan under tiden då den lätt bränns.


4. När granolan svalnat, blanda i gula russin och hackade dadlar. Förvara i en tätslutande burk.