Grön hummus- & Falafeltaco
En fräsch taco fylld med falafel, hummus, ostronskivling, grönsaker och fetaost. Istället för tortillabröd används savoykålblad som ett krispigare och fräschare alternativ. Tacon toppas med en härlig örtolja.
![](/storage/CC1133EA668992E7DA24E8394195BC0F94134A928DB67D5CBC1C2FDBD50AEEC5/019c5aef83124ab8b28a2a94b6c23f5e/786-786-0-png.Png/media/c1e516621bc74a0fa9eecc5f5359223e/gr%C3%B6n%20hummus-%20_%20falafeltaco%202000x2000.png)
Ingredienser
Portioner: 4
Örtolja:
½ kruka
färsk salvia
½ kruka
persilja
1 dl
olivolja
1 st
vitlöksklyfta
½ st
citron
salt
Tacos:
1 st
gurka
1 st
avokado
citron
1 st
savoykål
200 g
ostronskivling
2 frp (à 200 g)
Sevan Falafel Original
1 st
vitlöksklyfta
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
150 g
Sevan Vitost Baladi eller fetaost
salt och peppar
olja till stekning
Gör såhär
- Örtolja: Mixa salviabladen och persiljan tillsammans med olivolja, riven vitlök, skal och saft från en halv citron och salt.
- Hyvla gurkan med en osthyvel. Skär avokadon i skivor och pressa lite citron över. Koka upp 1 liter vatten för att ångkoka kålbladen senare. Bryt fetaosten i bitar.
- Riv svampen i remsor och stek i olja tillsammans med riven vitlök, salt och peppar. Lägg svampen åt sidan och skölj ur pannan.
- Hetta upp pannan med olja och stek falafeln på hög temperatur. Ångkoka kålbladen ca 3 min.
- Fyll kålbladen med hummus, ostronskivling, gurka, falafel, avokado och fetaost toppat med örtolja och rulla ihop.