Grön hummus- & Falafeltaco
En fräsch taco fylld med falafel, hummus, ostronskivling, grönsaker och fetaost. Istället för tortillabröd används savoykålblad som ett krispigare och fräschare alternativ. Tacon toppas med en härlig örtolja.

Ingredienser
Portioner: 4
Örtolja:
½ kruka
färsk salvia
½ kruka
persilja
1 dl
olivolja
1 st
vitlöksklyfta
½ st
citron
salt
Tacos:
1 st
gurka
1 st
avokado
citron
1 st
savoykål
200 g
ostronskivling
2 frp (à 200 g)
Sevan Falafel Original
1 st
vitlöksklyfta
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
150 g
Sevan Vitost Baladi eller fetaost
salt och peppar
olja till stekning
Gör såhär
- Örtolja: Mixa salviabladen och persiljan tillsammans med olivolja, riven vitlök, skal och saft från en halv citron och salt.
- Hyvla gurkan med en osthyvel. Skär avokadon i skivor och pressa lite citron över. Koka upp 1 liter vatten för att ångkoka kålbladen senare. Bryt fetaosten i bitar.
- Riv svampen i remsor och stek i olja tillsammans med riven vitlök, salt och peppar. Lägg svampen åt sidan och skölj ur pannan.
- Hetta upp pannan med olja och stek falafeln på hög temperatur. Ångkoka kålbladen ca 3 min.
- Fyll kålbladen med hummus, ostronskivling, gurka, falafel, avokado och fetaost toppat med örtolja och rulla ihop.