Grön hummus- & Falafeltaco
En fräsch taco fylld med falafel, hummus, ostronskivling, grönsaker och fetaost. Istället för tortillabröd används savoykålblad som ett krispigare och nyttigare alternativ. Tacon toppas med en härlig örtolja.

Ingredienser
1 st
savoykål
2 frp
Sevan Falafel Original
1 frp
Sevan Hummus Original
200 g
ostronskivling
1 st
vitlöksklyftor
1 st
avokado
1 st
gurka
150 g
Vitost Baladi eller fetaost
salt
peppar
1/2 kruka
färsk Salvia
1/2 kruka
persilja
1 dl
olivolja
1/2 st
citron
Gör så här
- Örtolja: Mixa salviabladen och persiljan tillsammans med olivolja, riven vitlök, skal och saft från en halv citron och salt.
- Hyvla gurkan med en osthyvel. Skär avokadon i skivor och pressa lite citron över. Koka upp 1 liter vatten för att ångkoka kålbladen senare. Bryt fetaosten i bitar.
- Riv svampen i remsor och stek i olja tillsammans med riven vitlök, salt och peppar. Lägg svampen åt sidan och skölj ur pannan.
- Hetta upp pannan med olja och stek falafeln på hög temperatur. Ångkoka kålbladen ca 3 min.
- Fyll kålbladen med hummus, ostronskivling, gurka, falafel, avokado och fetaost toppat med örtolja och rulla ihop.