Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Grön hummus- & falafeltaco

Grön hummus- & falafeltaco

Ingredienser
1 st Savoykål
2 frp Sevan Falafel Original
1 frp Sevan Hummus Original
200 g ostronskivling
1 st Vitlöksklyftor
1 st Avocado
1 st Gurka
150 g Vitost Baladi eller fetaost
Salt
Peppar
1/2 kruka Färsk Salvia
1/2 kruka Persilja
1 dl Olivolja
1/2 st Citron
Gör så här
  1. Örtolja: Mixa salviabladen och persiljan tillsammans med olivolja, riven vitlök, skal och saft från en halv citron och salt.
  2. Hyvla gurkan med en osthyvel. Skär avokadon i skivor och pressa lite citron över. Koka upp 1 liter vatten för att ångkoka kålbladen senare. Bryt fetaosten i bitar.
  3. Riv svampen i remsor och stek i olja tillsammans med riven vitlök, salt och peppar. Lägg svampen åt sidan och skölj ur pannan.
  4. Hetta upp pannan med olja och stek falafeln på hög temperatur. Ångkoka kålbladen ca 3 min.
  5. Fyll kålbladen med hummus, ostronskivling, gurka, falafel, avokado och fetaost toppat med örtolja och rulla ihop.
Ingredienser
1 st Savoykål
2 frp Sevan Falafel Original
1 frp Sevan Hummus Original
200 g ostronskivling
1 st Vitlöksklyftor
1 st Avocado
1 st Gurka
150 g Vitost Baladi eller fetaost
Salt
Peppar
1/2 kruka Färsk Salvia
1/2 kruka Persilja
1 dl Olivolja
1/2 st Citron
Gör så här
  1. Örtolja: Mixa salviabladen och persiljan tillsammans med olivolja, riven vitlök, skal och saft från en halv citron och salt.
  2. Hyvla gurkan med en osthyvel. Skär avokadon i skivor och pressa lite citron över. Koka upp 1 liter vatten för att ångkoka kålbladen senare. Bryt fetaosten i bitar.
  3. Riv svampen i remsor och stek i olja tillsammans med riven vitlök, salt och peppar. Lägg svampen åt sidan och skölj ur pannan.
  4. Hetta upp pannan med olja och stek falafeln på hög temperatur. Ångkoka kålbladen ca 3 min.
  5. Fyll kålbladen med hummus, ostronskivling, gurka, falafel, avokado och fetaost toppat med örtolja och rulla ihop.

Glöm inte att köpa hem: