Grönkålssallad med tahinadressing och rostade kikärtor

En härlig, smakrik sallad som dessutom är fräsch och mättande. Grönkål är rik på järn, C-vitamin och betakaroten. Kikärtor är proteinrika och bidrar även med fibrer och mineraler. Den här salladen lagas bäst under vintern då grönkål är i säsong. Serveras med en dressing gjord på tahina.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade kikärtor:
1 burk (400 g)
Sevan Kikärtor, konserverade
½ msk
olivolja
½ tsk
cayennepeppar
½ tsk
paprikapulver
½ tsk
salt
Tahinadressing:
1 dl
Sevan Tahina
1 msk
olivolja
1 st
vitlöksklyfta
½ st
citron
salt och peppar
Grönkålssallad:
1 dl
hasselnötter
200 g
grönkål
1 tsk
olivolja
1 dl
torkade tranbär

Gör såhär

1. Rostade kikärtor: Sätt ugnen på 200 °C. Blanda kikärtor med olivolja, kryddor och salt i en bunke. Sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugn 35–40 min. 


2. Tahinadressing: Blanda tahina och olivolja i en skål. Riv ner vitlök och pressa i citronsaft. Smaka av med salt och peppar. 


3. Grönkålssallad: Hacka hasselnötter. Riv av bladen på grönkålen och lägg i en skål. Massera kålen med olivolja tills bladen blivit mjuka. Blanda salladen med tahinadressing och toppa med rostade kikärtor, hasselnötter och torkade tranbär.