Grönkålssallad med tahinadressing och rostade kikärtor

En härligt smakrik sallad som dessutom är riktigt nyttig och mättande. Grönkål är rikt på järn, c-vitamin och betakaroten. Kikärtor är proteinrika och bidrar även med fibrer och mineraler. Den här salladen lagas bäst under vintern då grönkål är i säsong. Serveras med en dressing gjord på tahina/tahini.

Ingredienser

1 burk
Kikärtor
1/2 msk
olivolja
1/2 tsk
cayennepeppar
1/2 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
salt
1 dl
Tahina
1 msk
olivaolja
1
vitlöksklyfta
1/2
citron
salt och peppar
200 g
grönkål
1 tsk
olivolja
1 dl
hasselnötter
1 dl
torkade tranbär

Gör såhär

1. Rostade kikärtor: Sätt ugnen på 200°c. Blanda kikärtor tillsammans med olivolja och kryddor i en bunke. Rosta i ugn 35–40 min. 
2. Tahinadressing: Blanda tahina och olivolja i en skål. Riv ner vitlök och pressa i citronsaft. Smaka av med salt och peppar. 
3. Grönkålssallad: Hacka hasselnötter. Riv av bladen på grönkålen och lägg i en skål. Massera kålen med olivolja tills bladen blivit mjuka. Blanda salladen med tahinadressing och toppa med rostade kikärtor, hasselnötter och tranbär.