Grönkålssallad med tahinadressing och rostade kikärtor
En härligt smakrik sallad som dessutom är riktigt nyttig och mättande. Grönkål är rikt på järn, c-vitamin och betakaroten. Kikärtor är proteinrika och bidrar även med fibrer och mineraler. Den här salladen lagas bäst under vintern då grönkål är i säsong. Serveras med en dressing gjord på tahina/tahini.

Ingredienser
Gör såhär
1. Rostade kikärtor: Sätt ugnen på 200°c. Blanda kikärtor tillsammans med olivolja och kryddor i en bunke. Rosta i ugn 35–40 min.
2. Tahinadressing: Blanda tahina och olivolja i en skål. Riv ner vitlök och pressa i citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
3. Grönkålssallad: Hacka hasselnötter. Riv av bladen på grönkålen och lägg i en skål. Massera kålen med olivolja tills bladen blivit mjuka. Blanda salladen med tahinadressing och toppa med rostade kikärtor, hasselnötter och tranbär.