Havrekakor med dadlar

Havrekakor med härligt intensiv smak av dadlar, dadelsirap och tahina. Kräver minimal arbetsinsats. Tips! Ta med i väskan när du är på språng och behöver extra energi.

Ingredienser

8 st
Sevan Dadlar
1 ½ dl
Sevan Tahina
2 msk
Sevan Dadelsirap
3 dl
havregryn
1 dl
vetemjöl (eller annat, valfritt mjöl)
1 ½ tsk
bakpulver
1 tsk
flingsalt
1-2 msk
vatten

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 °C. 


2. Kärna ur och hacka dadlarna. Blanda dadlar med tahina och dadelsirap med hjälp av en gaffel. 


3. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ihop dem med dadelblandningen. Knåda ihop till en jämn smet. Tillsätt vatten utefter behov. Smeten skall hålla ihop men inte vara degig. 


4. Rulla till bollar och platta till med en gaffel. Räkna med ca 1 msk smet till varje boll. Grädda dem i ugn i ca 10 min eller tills kakorna börjat få färg. Låt svalna och njut!