Hummusbowl med shawarmasvamp

Ett inspirerande recept som sätter hummusen i centrum och som kan varieras i det oändliga utifrån säsong eller vad man har hemma. Servera på mindre tallrik som tillbehör, eller ett större för buffébordet. Eller varför inte byta ut svartkålen mot din favoritgrönsak, ostronskivling mot kyckling och addera gurka istället för rödlök. Äts med fördel tillsammans med ett gott bröd

Ingredienser

Portioner: 4
Rödlök med sumac
2-3 stycken
Rödlök
1 msk
Olivolja
1 msk
Sevan Granatäppelsirap
1 st
Citron, saften
1 tsk
Sevan sumac
2 krm
Salt
1 knippe
Persilja
Shawarmasvamp
400 g
Ostronskivling
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Sevan Shawarmakrydda
1 tsk
Salt
Vitlöksstekt svartkål
300 g
Svartkål
1 st
Vitlöksklyfta
Smör eller olja till stekning
Till servering
3 st
Sevan Hummus Original 275 g
Bröd

Gör såhär

 

1. Rödlök med sumac: Skiva rödlök i tunna skivor. Blanda rödlöken med olivolja, granatäppelsirap, saften av en citron, sumac och salt i en skål. Finhacka persilja och strö över löken. Låt stå tills servering.

 

2. Shawarmasvamp: Riv ostronskivling i smala strimlor. Riv vitlök. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek ostronskivlingen tillsammans med den rivna vitlöken, shawarmakrydda och salt tills den börjar bli krispig.

 

3. Vitlöksstekt svartkål: Skär svartkål i mindre bitar. Riv vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Stek svartkålen och den rivna vitlöken tills kålen blivit mjuk och börjar bli lätt krispig.

 

4. Vid servering: Bred ut hummus i botten av fyra tallrikar. Gör ett hål i hummusen på varje tallrik med hjälp av en stor sked. Fyll hålet med shawarmasvamp, vitlöksstekt svartkål och rödlök med sumac. Servera med ett gott bröd.